KIJ -Kent International Jamboree 2017

INFORMATION TILL ALLA SCOUTER SOM GÅR I ÅRSKURS 6 ELLER HÖGRE

I höstas nämnde vi något om ett sommarläger i England och nu har vi fått lite slutgiltig information om allt angående lägret. Vår vision är att åka ett gäng från Rogsta och Bergsjö och möta upp våra engelska och holländska kamrater och bo i en gemensam lägerby på KIJ.

Datum: 29 Juli – 5 Augusti

KIJ är ett stort läger med uppemot 4000 deltagare och kommer att äga rum på en plats som heter Kent County Showground som ligger nära Maidstone, UK. Det ligger ganska nära Rochester som är hemstaden för våra scoutvänner. (HÄR finns en länk där ni kan se på kartan vart lägerplatsen är).

Kostnaden är 165 pund. Det blir ungefär 1870kr men det är ett ”Selfcatering-pris”. Det innebär att vi kommer att behöva betala ytterligare några hundra till för maten som våra engelska scoutvänner kommer att köpa in. Maxkostnaden blir 2500kr

Resa Ibland brukar vi få till riktigt bra resekostnader, men kollar man just nu så går det på drygt nån tusenlapp. Vår vision är dock att gemensamt med bergsjö samla in pengar som ska täcka resekostnaderna så att scouterna endast behöver betala för lägeravgiften. Väl framme i england finns det lägerbussar som hämtar oss på flygbiljetterna.

Det är lite knappt om tid vad gäller anmälningar. Den 20 Februari måste vi ha lämnat in en siffra med antalet scouter som ska följa med. Betalning sker inte förrän i Maj.

Lägret är välordnat med ett ambitiöst program med massor av häftiga aktiviteter. Det kommer bland annat att bli en så kallas Day out då vi åker in till London (eller annan plats) och ser oss omkring.

Vi vill såklart att alla ni vuxna inte ska vara oroliga för att något ska hända. Säkerhet och trygghet är högsta prioritet. Bland annat är det inpassning och utpassning för att komma in/ut från lägerområdet. När vi befinner oss utanför Campet är det scoutskjorta på som gäller för att hålla samman gruppen. Såklart vill vi också att ni ska vara medvetna om att allt som kan hända här hemma, kan hända där.

Lägret blir en ”Once in a life time experience” och den chansen vill ni inte missa! Ni får möjligheten att lära känna nya kompisar från hela världen och ni får se en helt annan slags scouting än den vi är vana vid här hemma. Det enda jag kan säga är – ni ångrar er om ni inte följer med!

Skicka mig ett sms när ni bestämt er att ni ska med så träffas vi gemensamt – föräldrar, scouter och ledare och pratar mer detaljer.

//Vicki

VAR REDO!

 

Annons
Kategorier: Information | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Starta en blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: